Wethouder Rob Wanten over Risico’s en kansen

20 oktober 2022

Risico’s en kansen.

Misschien wel meer dan ooit moeten ondernemers hierover nadenken. Zaken als corona, stikstof en de hoge energieprijzen brengen de nodige risico’s met zich mee. Het zijn ontwikkelingen waar je als ondernemer geen invloed op hebt, maar waar je wel mee moet dealen. Hoe ga je daar het beste mee om? En bieden deze ontwikkelingen ook kansen?

Als ik ergens veel waardering voor heb, is het hoe de ondernemers in Peel en Maas hier de afgelopen pakweg twee jaar mee zijn omgegaan. Steeds weer opnieuw kijken naar de risico’s en de kansen en daar een weg in vinden, hoe lastig dat soms ook is. Want dat we door een roerige periode gaan met veel veranderingen kort achter elkaar, dat merken we allemaal. Het is steeds weer opnieuw de balans opmaken en de koers bepalen.

Volgens mij zit de kracht in Peel en Maas in het steeds weer zoeken naar nieuwe kansen én de samenwerking met elkaar opzoeken. Want samen sta je sterker. Het klinkt als een open deur, maar eens te meer blijkt hoe belangrijk dit is. Zoals de ondernemersverenigingen. Of hoe de horecaondernemers zich in coronatijd verenigden in een taskforce horeca, ook weer om met elkaar te kijken naar de risico’s en de kansen. Het zijn twee voorbeelden, en zo zijn er vele meer.

De jaarlijkse organisatie van de Ondernemersprijs Peel en Maas vind ik ook zo’n sprekend voorbeeld. Samen het ondernemerschap in Peel en Maas onder de aandacht brengen en ondernemers een podium bieden om zich te presenteren. Ik hoop vooral ook dat dit andere ondernemers inspireert en ook zij weer kijken wat hun risico’s en vooral hun kansen zijn.

Namens het gemeentebestuur van Peel en Maas wens ik de genomineerden Libelnet, Il Vino, Crispy Concepts, De Sjroete Farm en E11F heel veel succes. En iedereen die de avond bezoekt wens ik veel plezier en veel inspiratie toe.

 

 

Rob Wanten

Wethouder ruimte, wonen en economie

Burgemeester en wethouders gemeente Peel en Maas
KENCO_Logo_40Jaar JPG
gemeente-peel-en-maas
rabobank-liggend
logo-harrie-hunnekens-interieurontwerp-en-realisatie-peel-en-maas
bohaco htm beheer