Leontienhuis neemt cheque van Kiwanis in ontvangst

23 juni 2021

Na de succesvolle eerste uitzending vorige week op Omroep P&M is op dinsdag 15 december de tweede uitzending getoond over de Ondernemersprijs Peel en Maas 2020. Deze uitzending vervangt – vanwege corona maatregelen – de reguliere uitverkiezing van Ondernemersprijs en wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas.

Ook nu kwam de organiserende Kiwanisclub als eerste aan het woord. Vervolgens vertelden de sponsoren Rabobank en Gemeente Peel en Maas over de invloed van corona op het werk van zowel de bank als de gemeente. In deze uitzending zaten zowel de eerste als de laatste winnaar van de Ondernemersprijs aan tafel: Change | Kapper en beautysalon uit Panningen én Solinso BV uit Kessel. Zij vertellen ons wat het winnen van de ondernemersprijs voor hun bedrijf heeft betekend en nog steeds betekent.

1225_0

Vervolgens waren er enkele boeiende verhalen van ondernemers die - juist in deze moeilijke coronatijd - innovatieve oplossingen voor hun organisatie hebben bedacht en wel Jumbo Panningen en Stogger Medical uit Panningen. Dit laatste bedrijf bouwde in coronatijd een handmatig en vooral betaalbaar beademingstoestel en dingt mee naar de uitverkiezing van Limburgse Ondernemer van het jaar 2020. Enkele voormalige goede doelen vertellen wat zij met het ontvangen geldbedrag hebben gedaan en dit waren Stichting Herberg Papilio en Speelgoedbank Peel en Maas. Herberg Papilio biedt gezinnen, waarvan een kind is overleden een laagdrempelige lotgenoten week aan, waarbij ontspannen centraal staat. Speelgoedbank Peel en Maas en Leudal geeft financieel kwetsbare gezinnen een cadeaubon voor een echt verjaardagscadeau voor kinderen.

Ook in de tweede uitzending wilden de Kiwanis hun motto “Serving the children of the world” waarmaken. Ditmaal was het goede doel het Leontienhuis in Zevenhuizen.

Het Leontienhuis is genoemd naar de voormalige topwielrenster Leontien van Moorsel. Echtgenoot Michael Zijlaard was aanwezig en kreeg de cheque met het mooie bedrag van €5.000,- overhandigd door Kiwanis voorzitter Dick Holthuis. Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten. Het Leontienhuis wil mensen met een eetstoornis motiveren, coachen en begeleiden in de strijd tegen de eetstoornis. Dat gebeurt met positieve ondersteuning en met ervaringsdeskundigheid.

Kiwanis Peel en Maas is erg blij met het verloop van deze tweede uitzending en kijkt terug op twee zeer geslaagde uitzendingen over ondernemend Peel en Maas. Wij hopen dat we hiermee de kijkers van Omroep P&M iets leuks hebben kunnen aanbieden.

Verder bedanken de Kiwanis Omroep P&M, Rabobank en Gemeente Peel en Maas omdat zij beide uitzendingen mogelijk hebben gemaakt.

Bijlage: Foto van de uitreiking van de cheque door Dick Holthuis (voorzitter Kiwanis Peel en Maas) aan Michael Zijlaard (Leontienhuis).

Foto is van Dick Holthuis

KENCO_Logo_40Jaar JPG
gemeente-peel-en-maas
rabobank-liggend
logo-harrie-hunnekens-interieurontwerp-en-realisatie-peel-en-maas
bohaco htm beheer