KidzBase ontvangt cheque van Kiwanis

09 december 2020

Op dinsdag 8 december heeft Omroep P&M de eerste aflevering uitgezonden over de Ondernemersprijs Peel en Maas 2020. Deze uitzending vervangt – vanwege corona maatregelen – de reguliere uitverkiezing van Ondernemersprijs en wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas.

Naast de organiserende Kiwanis kwamen in het begin de sponsoren Rabobank en Gemeente Peel en Maas aan het woord en zij vertellen over de impact van corona op het bankieren en de gemeenschap. Daarna volgden enkele boeiende tafelgesprekken met de oud-winnaars De Zoes Helden en Daniels Traprenovatie uit Meijel en zij vertellen met name over de positieve gevolgen van het winnen van de ondernemersprijs voor hun bedrijf.

Heel interessant was vervolgens het verhaal van Neptunus Structures uit Kessel. Zij bedachten juist in deze moeilijke coronatijd innovatieve oplossingen voor tenten en demontabele gebouwen. Het dubbeldeks terras van Café Central op de Markt in Venlo is hiervan een sprekend voorbeeld. Enkele voormalige goede doelen vertellen wat zij met het ontvangen geldbedrag hebben gedaan en dit waren Jeugd Sport Fonds Limburg en Stichting Leergeld Peel en Maas. Zij zorgen er beiden voor dat kinderen toch kunnen sporten, mee kunnen gaan met een excursie, een fiets of laptop krijgen, als de financiële toestand thuis dit niet mogelijk maakt.

1222_0 (1)

De Kiwanis wilden ook in de eerste uitzending hun motto “Serving the children of the world” waarmaken. Kiwanis voorzitter Dick Holthuis reikte aan Joyce Vervoort van Stichting KidzBase een cheque uit met het mooie bedrag van €5.000,-. Stichting KidzBase zet zich in voor kinderen van 0 t/m 21 jaar in Noord- en Midden-Limburg, die niet veilig thuis kunnen opgroeien. De kinderen zijn uit huis geplaatst vanwege een verstoorde thuissituatie door huiselijk geweld, seksueel misbruik, verwaarlozing en/of verslavingsproblematiek van de ouders en wonen in woongroepen en gezinshuizen. Ze missen vanuit thuis de veilige en stabiele basis die elk kind verdient en nodig heeft. Door middel van kleinschalige projecten wil KidzBase het leven van deze kinderen kleur geven en ze het gevoel geven dat ze speciaal zijn en er mogen zijn.

Kiwanis Peel en Maas kijkt terug op een bijzonder geslaagde eerste uitzending en hoopt dat de kijkers van P&M dit ook zo hebben ervaren. Verder bedanken de Kiwanis Omroep P&M, Rabobank en Gemeente Peel en Maas omdat zij deze uitzending mogelijk hebben gemaakt.

Vergeet niet om op dinsdag 15 december om 18.00 uur te kijken naar de tweede uitzending over Ondernemend Peel en Maas op Omroep P&M.

KENCO_Logo_40Jaar JPG
gemeente-peel-en-maas
rabobank-liggend
logo-harrie-hunnekens-interieurontwerp-en-realisatie-peel-en-maas
bohaco htm beheer