Solinso BV uit Kessel wint Ondernemersprijs Peel en Maas 2019

Nieuws

Solinso BV uit Kessel wint Ondernemersprijs Peel en Maas 2019 

Winnaar 2019

Op woensdag 30 oktober 2019 heeft Kiwanis Peel en Maas voor de 10e maal met succes de Ondernemersprijs Peel en Maas georganiseerd en ditmaal ging Solinso BV uit Kessel als winnaar van de Ondernemersprijs naar huis. Een jong en innovatief bedrijf, dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en flink aan de weg timmert. Het thema dit jaar was “Startups en starters” en de jury was unaniem in zijn besluit om Solinso BV als winnaar uit te roepen.

De bekendmaking ging op een wel heel speciale manier. Normaal gesproken is burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo zelf aanwezig om de prijs uit te reiken. Ditmaal was zij in Straatsburg voor een tweedaagse van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Toch maakte zij, via een live-verbinding op het grote scherm, de winnaar van dit jaar bekend en dat was een heel bijzonder moment.

De zaal zat ook nu weer propvol en alle aanwezigen hebben genoten van een mooi en vlot gepresenteerd programma door presentator Robert Janssen. Na de presentaties van alle genomineerden werd er door de aanwezigen gestemd en kon even later de notaris de winnaar van de Rabobank Publieksprijs naar voren halen en dit werd met een flinke meerderheid ook Solinso BV. Dit betekent dat voor de tweede maal in ons tienjarig bestaan van de Ondernemersprijs beide prijzen naar eenzelfde bedrijf gaan.

Bart Allard en Paul de Jong van Solinso BV waren natuurlijk dolgelukkig met het behalen van beide prijzen en alle genomineerden gaven aan het als een grote eer te beschouwen om voor de Ondernemersprijs in aanmerking te mogen komen.

Aangezien de Ondernemersprijs een jubileum kende, hadden de organiserende Kiwanis alle goede doelen van de afgelopen 10 jaar (uit de Gemeente Peel en Maas) uitgenodigd. Uit al deze namen trok voorzitter Dick Holthuis een winnaar en dat werd Stichting Herberg Papilio en die mocht een cheque van €1.000,- in ontvangst nemen. Ook de opbrengst van de avond t.w.v. €5.000,- ging dit jaar naar Stichting herberg Papilio.

                                

Al met al kunnen we terugkijken op een prachtige avond en er hebben zich een 5-tal jonge ondernemende bedrijven fantastische gepresenteerd aan de vele gasten.

De 11e uitverkiezing van de Ondernemersprijs is gepland op woensdag 4 november 2020. Het thema is volgend jaar “Risico’s of kansen”.

 

Foto’s zijn van fotograaf: Ger Peeters

 

Crispy-Concepts HALLO-Peel-en-Maas-LOGO 3841_2 gemeente-peel-en-maas rabobank-liggend logo