Solinso BV

Solinso BV uit Kessel

Kandidaat 2019

Paul de Jong en Bart Allard van Solinso zagen dat zonnepanelen op het dak niet altijd het mooiste resultaat geven. Met hun kennis en ervaring in de solarbranche ontwikkelden zij een zonnedakpan: mooi én betaalbaar.

 

“Het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe producten zit in onze genen”, vertellen de twee. “We zijn continue aan het kijken hoe iets beter kan. Door onze achtergrond in de solarbranche zagen we natuurlijk vooral kansen in deze branche. Zo ook het marktpotentieel van de zonnedakpan. Het is dus eigenlijk een logisch gevolg dat we vanuit onze ervaring in deze sector terecht zijn gekomen.”

Het idee leefde dat het mogelijk was een zonnedakpan te ontwikkelen die mooi en betaalbaar zou zijn. “Als het over zonnepanelen gaat, hoor je maar héél zelden iemand zeggen dat zonnepanelen op het dak mooi zijn. Maar om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstellingen is het noodzakelijk dat er zonnepanelen op daken geïnstalleerd worden.” Er waren wel mooiere oplossingen, maar die bleken onbetaalbaar. Voor Paul en Bart een uitgelezen kans een paneel te ontwikkelen die te integreren is op het dak die ook nog eens betaalbaar is.

Dat resulteerde in de zonnedakpan, die goed aansluit op de vlakke dakpan. Daardoor kunnen ze gemakkelijk geïnstalleerd worden. “Alsof het echte dakpannen zijn. Op verschillende huizen en panden in de regio zijn ze al geïnstalleerd. Particulieren en bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen naar Kessel komen en direct langs huizen rijden om de panelen te zien.”

Bart Allard Solinso
ondernemrsprijs2019_6

Bart Allard van Solinso (foto aangeboden door de Rabobank, gemaakt door Dick Holthuis)

Bronvermelding: HALLO Peel en Maas 

 

KENCO_Logo_40Jaar JPG
gemeente-peel-en-maas
rabobank-liggend
logo-harrie-hunnekens-interieurontwerp-en-realisatie-peel-en-maas
bohaco htm beheer