Hoeve Braamhorst

Hoeve Braamhorst

Kandidaat 2023

Over Hoeve Braamhorst

Wij zijn trots en dankbaar dat we zijn genomineerd en hopen met deze nominatie onze mensen een gezicht te mogen geven. Want wij als team mogen dagelijks ervaren dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en dat verwachtingen en veranderingen in de hedendaagse samenleving niet voor iedereen haalbaar zijn en we willen allemaal toch een fijne plek in deze samenleving, zonder dat de beperking leidend is.

Hoeve Braamhorst is ontstaan in 2007, toen Frank Selen als ondernemer, zonder enige zorgachtergrond in aanraking kwam met “zorg” en hierdoor gevangen werd, door de uitdagingen die hij hierin zag. De jaren die daarna volgde tot met name 2010, stonden veel in het teken van pionierswerk en het buiten kaders durven te denken.

Het tegendraads durven zijn, schoppen tegen gevestigde orde en staan voor principes en altijd het centraal laten staan van de mens en zijn of haar zorgvraag zijn een rode draad in het ondernemerschap van Frank Selen en zijn team. Dit is verankerd in het Hoeve Braamhorst DNA en heeft geleid tot wat we zelf noemen onze professionele “boerenfamilie” cultuur.

Met een prachtige locatie in het buitengebied van Baarlo, waar een voormalig agrarisch bedrijf en recreatiewoningen in samenwerking met Gemeente Peel en Maas zijn omgevormd naar een dagbesteding en woonlocatie voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel en/of chronische GGZ en licht verstandelijke beperking. In 2021 is er uitgebreid naar een locatie in Kessel, ook een boerderij gelegen in het buitengebied, midden in een parkachtige omgeving, waar wordt ingezet op bewegen, sport en gezondheid.

Bij Hoeve Braamhorst staat de mens centraal. Bewoners, deelnemers, hun naasten, medewerkers en samenwerkingspartners vormen de kern van hun proces. Doordat Hoeve Braamhorst inzet op innovatie, kan er over financieringsschotten in de zorg worden gekeken en kan te allen tijden het belang van onze doelgroep centraal blijven staan.  We werken samen met individuen om een passende weg te vinden naar herstel, stabiliteit en persoonlijke groei, gebaseerd op hun eigen krachten.

Het succes van Hoeve Braamhorst ligt in het creëren van een veilige, landelijke omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn, van elkaars perspectieven kunnen leren en waar samenwerken centraal staat.

 

 

hb
KENCO_Logo_40Jaar JPG
gemeente-peel-en-maas
rabobank-liggend
logo-harrie-hunnekens-interieurontwerp-en-realisatie-peel-en-maas
bohaco htm beheer