Het goede doel 2023

Goede doelen 2023

Het eerste goede doel is Kindcentrum NatuurTalent.

Kindcentrum NatuurTalent is een kleine basisschool in Helden, gesitueerd nabij een groene omgeving. Met een klein, bevlogen team van leerkrachten werken wij aan modern, toekomstgericht, passend en betekenisvol onderwijs voor al onze kinderen.

Wij  helpen kinderen hun kwaliteiten en talenten te ontdekken en ontwikkelen.  Ook leren de kinderen leer- en levensvaardigheden eigen te maken voor nu en voor de toekomst.

Naast de instructiemomenten van taal en rekenen (veelal in de ochtend), werken wij middels thema’s/projecten. De hele school werkt gedurende een periode van 6-8 weken aan één thema, waarbij we telkens de omgeving en partners rondom onze school proberen te betrekken. Dit geven wij mede vorm middels actieve buitenlessen.

Kindcentrum NatuurTalent wil in de buitenomgeving van het Kindcentrum een speeltoestel aanschaffen en zal daar een bijdrage voor ontvangen.

 

Het tweede goede doel is IVN Helden

IVN Helden is een natuurvereniging, gevestigd in Helden en actief in heel Peel en Maas. Een vereniging met 150 leden, 10 werkgroepen en 80 activiteiten, welke elk jaar zo’n 2000 belangstellenden trekken. Van deze 2000 personen krijgen zo’n 1000 kinderen natuureducatie van onze actieve jeugdwerkgroep en ondersteunt de jongeren werkgroep duurzaamheid activiteiten in het middelbaar onderwijs. Verder geeft IVN cursussen, excursies, lesavonden en natuurwandelingen aan volwassenen. Natuureducatie is waar het Instituut voor Natuureducatie voor staat.

Voor de bijeenkomsten van de jeugdwerkgroep, de activiteiten, cursussen, lesavonden en de bijeenkomsten van de werkgroepen is een huisvesting van enorm belang. IVN Helden heeft aangegeven dat de plaatsing van een duurzame huisvesting achter de voormalige ODAschool de beste en meest wenselijke optie zou zijn.

IVN zal een bijdrage ontvangen voor de IVN inrichting van de te ontwikkelen huisvesting nabij Kindcentrum NatuurTalent. Deze bijdrage zal besteed worden aan opbergkasten, vitrinekasten, presentatiemogelijkheden en andere zaken die met de inrichting te maken hebben.

Uitreiking cheque in 2022.
Uitreiking cheque in 2022.
OP_2022_021122-4901