EVE Kids BV uit Kessel

EVE Kids BV uit Kessel 

Kandidaat 2019

Voor Evelien Fassotte en Evert van Damme is de ondernemerswereld een prille stap. Ze komen niet uit een ondernemersfamilie en zijn sinds 1 september 2018 voor het eerst zelf ondernemer met het bedrijf EVE Kids in Kessel. Ze ontwikkelen innovatieve producten die het leven van jonge ouders makkelijker maakt.

 

Het begon allemaal met een lang gekoesterde droom. “We zijn specifiek deze onderneming gestart, omdat de mogelijkheid toevallig voorbij kwam”, leggen de twee uit. “Het toenmalige kindermerk Kleine Dreumes was een klant van Wicro Plastics en de toenmalige eigenaresse gaf te kennen het bedrijf te willen verkopen. Wij waren, en zijn overigens nog steeds, ervan overtuigd dat je met goede producten in de markt van baby- en kinderproducten zeer succesvol kunt zijn. Kortom, we zagen kansen. Omdat Kleine Dreumes reeds een verkoopnetwerk in de Benelux had en een goed lopend product, besloten we ervoor te gaan en namen het bedrijf over. “

En zo begon het avontuur van Evelien en Evert. Het was geen vlekkeloze overname. “We zitten nog steeds volop in de nasleep hiervan. Dit kost tijd en energie die je liever in ontwikkeling en groei zou willen steken. Onze uiteindelijke klant is de consument, echter koopt de consument bij grootwinkelbedrijven als Babypark, Babydump, Prenatal en webshops als Bol.com en Amazon.” Maar inmiddels gaat het prima met het bedrijf. “We creëren werkgelegenheid. Onze groei gaat direct gepaard met groei van ons personeelsbestand, maar ook het personeelsbestand van onder andere Wicro Plastics waar onze producten gemaakt worden.”

Kids EVE

Evelien Fassotte & Evert van Damme van EVE Kids BV (foto aangeboden door de Rabobank, gemaakt door Dick Holthuis)

ondernemrsprijs2019_15klein

Inmiddels is EVE Kids een gevestigde naam en onderscheid zich in de babybranche “EVE biedt praktische producten aan voor het leven met baby’s en kindjes, waar je je ook nog eens mee kunt laten zien als volwassene.”

Het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe producten zit in onze genen”, vertellen de twee.

 

Bronvermelding: HALLO Peel en Maas

KENCO_Logo_40Jaar JPG
gemeente-peel-en-maas
rabobank-liggend
logo-harrie-hunnekens-interieurontwerp-en-realisatie-peel-en-maas
bohaco htm beheer