De Sjroete Farm

De Sjroete Farm

Kandidaat 2022

De Sjroete Farm is een familiebedrijf, wij runnen dit samen met onze 3 kinderen, in 2017 hebben wij de kalkoenhouderij overgenomen van Ruud zijn ouders, en is Ruud 3e generatie kalkoenhouder in de familie. Toen wij het bedrijf overnamen was het een bedrijf met alleen gangbare kalkoenen voor de Duitse markt. Het frustreerde ons steeds vaker dat er in Nederland eigenlijk geen Nederlandse kalkoen verkocht werd, en dat er bijna nergens kalkoen op de menukaart stond, De kalkoen die verkocht werd bij de slager kwam eigenlijk altijd uit Polen of Frankrijk.  

 

Door deze steeds vaker terugkerende frustratie is in 2019 De Sjroete Farm ontstaan, Wat we erg belangrijk vinden is dat De Sjroete Farm kalkoenen zich onderscheiden van de gangbare kalkoenen. Bij De Sjroete Farm staat de passie en liefde voor de dieren centraal, kunnen de kalkoenen rustig opgroeien en rondscharrelen in de kruidenwei. Dit is met de steeds terugkerende “vogelgriep” een risico waar op korte termijn nog geen oplossing voor is.

 

Wij hadden een “oude”  kleine stal die buiten gebruik was en aan deze stal lag een stuk land waar we met relatief kleine aanpassingen de kalkoenen de mogelijkheid konden bieden om buiten te scharrelen. Wij hebben de kans genomen om te starten met De Sjroete Farm. Wij hebben De Sjroete Farm opgestart langs de gangbare kalkoenen, voor De Sjroete Farm hebben we gekozen voor een ander type kalkoen waarin de kleur essentieel is nl Zwart/Bronze, dit komt prachtig tot zijn recht in de kruidenwei.

 

Vanaf augustus 2019 leveren we rechtstreeks bij slagers, vers speciaalzaken en horeca. (Inmiddels leveren we bij een 20-tal slagers) en hebben we een eigen EG geregistreerde uitbenerij waar de kalkoenen worden uitgesneden voordat ze naar de slager wordt uitgeleverd.

 

Eind 2021 hebben wij de keuze gemaakt om te stoppen met de gangbare kalkoenen en onze activiteiten uit te breiden met een eigen slachterij, deze is inmiddels in aanbouw en half oktober operationeel. Zo hebben we bij De Sjroete Farm de hele keten in eigenbeheer, van dag 1 dat het kuikentje bij ons binnenkomt, tot en met het panklare product.

 

Wij zijn uniek in Nederland omdat onze kalkoenen lekker kunnen rondscharrelen in de kruidenwei, en omdat wij alles in eigen beheer doen. (Houderij, slachterij, uitbenerij, verwerking en transport). Door de korte keten, de passie en de liefde, rust en ruimte en natuurlijk de kruidenwei krijg je zeer smaakvol, kwalitatief hoogwaardig kalkoenvlees.

 

Wij vinden het een hele eer, en zijn super trots dat wij zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs van Peel en Maas 2022. We krijgen super veel energie van alle toffe reacties die we krijgen.

OP_2022_140722-0074
KENCO_Logo_40Jaar JPG
gemeente-peel-en-maas
rabobank-liggend
logo-harrie-hunnekens-interieurontwerp-en-realisatie-peel-en-maas
bohaco htm beheer