Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Van den Broek Hoveniersbedrijf stelt zich voor 

De genomineerde bedrijven zullen zich de komende weken om de beurt aan u voorstellen.

Deze week wordt de presentatierij afgesloten door Van den Broek Hoveniersbedrijf uit Maasbree.

Wat was jullie eerste reactie op de nominatie voor de Ondernemersprijs 2016? 

Marian van den Broek: “De nominatie voor de ondernemersprijs heeft ons blij verrast. Zeker omdat het thema ‘Familiebedrijven, next generation’ een heel actueel onderwerp voor ons is. Onze zoon Roy heeft na zijn opleiding als hovenier eerst 5 jaar bij ons in loondienst gewerkt en is sinds januari 2016 mede vennoot in de vof van het hoveniersbedrijf van ons, zijn ouders Theo en Marian. Samen zullen we de komende jaren het bedrijf voortzetten, zodat Roy langzaam het bedrijf helemaal kan overnemen. De invloed van Roy is al goed merkbaar binnen het bedrijf. En het is dan ook zeker een opsteker dat we juist dit jaar zijn genomineerd.”

In hoeverre gaat het gezegde ‘ingegeven met de paplepel’ voor jullie bedrijf op? 

“Het gezegde ‘ingegeven met de paplepel’ gaat zeker voor ons bedrijf op. Mijn man Theo heeft in 1998 het bedrijf van zijn toenmalige werkgever Jan Vermeulen overgenomen. We woonden toen nog op de Dorpstraat en hadden een klein kantoor. Hierdoor werd alles aan de keukentafel besproken. Onze kinderen Yvonne en Roy (toen 9 en 10 jaar oud) kregen het daardoor met de paplepel ingegeven. Roy heeft net als zijn vader een passie voor tuinen en was altijd al bezig in het bedrijf. Daardoor was de keuze om zelf ook hovenier te worden snel gemaakt. Yvonne heeft een andere beroepskeuze gemaakt, maar is achter de schermen zeker ook betrokken bij het bedrijf.”

Wat betekent deze nominatie voor jullie? 

“Deze nominatie betekent heel veel voor ons. We zijn trots bij de genomineerden te horen en ons bedrijf op deze manier te promoten. Vooral nu de ‘next generation’ langzaam maar zeker het stokje gaat overnemen. Zeker omdat we dit ook samen als gezin kunnen doen. Samen met het hele team proberen we er een mooie tijd van te maken. Het jurybezoek was erg spannend, maar heel uitdagend. Nu bereiden we ons voor op de presentatie voor de publieksprijs. Het zou natuurlijk fijn zijn om de ondernemersprijs of publieksprijs te winnen, maar voor ons zijn alle genomineerden al winnaars.”