Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Van den Beuken uw slager stelt zich voor 

De genomineerde bedrijven zullen zich de komende weken om de beurt aan u voorstellen.

Deze week maken we kennis met Van den Beuken uw slager uit Meijel.

Wat was jullie eerste reactie op de nominatie voor de Ondernemersprijs 2016? 

Erwin en Sandra: “Verrast, trots, blij, geweldig en ook spannend; dat waren onze eerste woorden voor deze mooie nominatie. Wij vonden het dan ook een hele eer om genomineerd te worden, zeker met voor dit jaar een geweldig thema dat precies bij ons aansluit: "Familiebedrijven, next generation’. Een mooie bijkomstigheid hierbij is dat ook kleinere bedrijven hiervoor in aanmerking kunnen komen. Natuurlijk is hier een wedstrijd aan verbonden maar om alleen al genomineerd te zijn, betekent voor ons als familiebedrijf al heel veel. Om ‘gröts op te zin’, zeggen wij in Meijel dan.”

In hoeverre gaat het gezegde ‘ingegeven met de paplepel’ voor jullie bedrijf op? 

“Dit gezegde past helemaal bij ons bedrijf. Van jongs af aan wilde ik al graag slager worden, hielp na schooltijd altijd mee in de winkel van mijn ouders. Dit deed ik dan ook veel liever dan huiswerk maken. Ik vond het slagersvak toen al boeiend en een vak waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Na de middelbare school ben ik dan ook gelijk begonnen aan de 6-jarige opleiding tot slager en heb ik bij diverse collega’s dit mooie vak mogen leren. Van slachten, worstmakerij, uitbenen tot winkelverkoop. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Sandra samen met mij de stap heeft genomen om het familiebedrijf voort te zetten.”

Wat betekent deze nominatie voor jullie? 

“In een woord: veel! Wij zien dit met name voor onze ouders/schoonouders als een kroon op hun werk, wat zij voor elkaar hebben gekregen, tot wat het nu geworden is. Sinds 1 januari 2015 is de hakbijl overgedragen aan de 4e generatie van een echte slagersfamilie. Voor ons betekent dit dat wij vol trots en passie met onze ideeën, samen met ons team, verder gaan om persoonlijk, smaakvol en ambachtelijk onze klanten elke dag weer te verrassen en te laten genieten van al het lekkers van wat Uw ‘genomineerde Slager te bieden heeft. En dat al sinds 1910. Met liefde voor het slagersvak.”