Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Oppe Koffie stelt zich voor 

De komende weken zullen de genomineerde bedrijven zich aan u voorstellen. Deze week is het de beurt aan Bertine van Heugten en Wilmy Stemkens van Oppe Koffie uit Meijel.

Wat was jullie eerste reactie op de nominatie voor de Ondernemersprijs Peel en Maas 

Bertine van Heugten en Wilmy Stemkens: “We voelen ons vereerd en gewaardeerd dat we zijn aangemeld door collega-ondernemers en verrast dat we als nieuwkomer in ondernemerswereld als genomineerde uit de bus komen. Oppe Koffie is voor de gast een ontmoetingsplek in het jasje van een lunchroom. We stimuleren de ontmoeting met een divers aanbod van activiteiten zoals inloopcafés (zoals breicafé, spelcafé, repaircafé en praatcafé ‘Engels converseren’) en workshops waaraan je alleen of als groep kunt deelnemen. Deze plek ‘waar eenvoud bijzonder is’, is vooral een gemoedelijke plek voor alle generaties voor een lekkere kop koffie met gebak, een gezellig ontbijt of sfeervolle Hogge Koffie (high tea). Oppe Koffie biedt burgers met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans kun talent te ontwikkelen.”

Wat betekent deze nominatie voor jullie bedrijf 

“Deze nominatie betekent heel veel voor ons. Ondanks alle onrust op zorggebied en crisis op commercieel gebied, hebben we destijds de stoute schoenen aangetrokken om als zorgmensen deze out-of-the-box onderneming op te zetten. De nominatie betekent dat ook anderen potentie in ons concept zien voor de toekomst. Dat we serieus genomen worden ondanks en dankzij pure passie als drijfveer. We doen vooral ons voordeel met de intensieve regionale PR die de nominatie met zich meebrengt. Het geeft ons de mogelijkheid alle facetten van onze onderneming te belichten voor diegene die nog niet bekend met ons is en een kijkje in onze keuken voor wie ons alleen nog maar als lunchroom kent.”

Hoe schatten jullie de kansen in op het veroveren van de Ondernemersprijs of de Publieksprijs 

“Klein! Net als wij,” lachen ze. “Afgezien van het feit dat we ons al winnaars voelen met de nominatie op zak, ligt het voor ons voor de hand eerder in aanmerking te komen voor de publieksprijs dan de ondernemersprijs, omdat we ‘dicht bij de mensen’ werken. Het zou verrassend stoer zijn als juist ‘het nieuwe ondernemen in combinatie met het nieuwe zorg verlenen: kansen bieden aan talenten en samenwerken’, juist als ondernemerskwaliteit gewaardeerd zou worden.”