Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Ondernemersprijs Peel en Maas 2018 

Bouwen aan toekomstperspectief 

Kiwanis Club Peel en Maas organiseerde dit jaar voor de negende maal de Ondernemersprijs Peel en Maas. Kiwanis Club Peel en Maas wil op deze wijze het ondernemerschap in de

gemeente Peel en Maas in de breedste zin van het woord onder de aandacht brengen en daarbij de ondernemers een podium bieden om zich te presenteren. De Ondernemersprijs is mede dankzij de steun van ondernemers, ondernemersorganisaties, gemeente, juryleden en sponsors inmiddels een ingeburgerd fenomeen geworden. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het thema ‘Bouwen aan toekomstperspectief’.

 

Ieder bedrijf kijkt natuurlijk regelmatig naar de mogelijkheden om zo goed en solide mogelijk de toekomst tegemoet te gaan. Maar tegenwoordig lijkt dit toch regelmatig een forse uitdaging. Omdat o.a. een steeds sneller veranderende economie of wet- en regelgeving het moeilijker maakt om aan een lange termijn visie te werken. Maar ondanks deze wisselende interne en externe omstandigheden zien we dat bedrijven door goede aanpassingen, anticipatie en innovatie succesvol blijven.

 

Er zijn vele voorbeelden te geven uit diverse sectoren. Een goed voorbeeld is de bouwsector waarin het, tijdens de crisis voor veel bedrijven zeer lastig was, soms zelfs om het hoofd boven water te houden. De overlevers hebben echter zo gehandeld dat ze nu vaak met alle hens aan dek bezig zijn om voldoende en met name juist gekwalificeerd personeel aan te trekken om de enorme vraag naar werk te kunnen beantwoorden. Een veranderde vraag soms. We zien dat er op innovatieve wijze huizen worden ontworpen. Energie neutrale woningen, woningen van karton, prefab woningen die als bouwpakket uit de fabriek komen

et cetera. Kortom, voor bedrijven die zich willen aanpassen, die flexibiliteit en veerkracht

tonen en die blijven gaan voor vraag gestuurde kwaliteit gloren er kansen. En ligt er soms zelfs succes op de loer. Ook tijdens moeilijke tijden.

De winnaars en genomineerden 

In een compleet uitverkochte zaal van DOK6 te Panningen is woensdagavond 31 oktober jl. BPG Wijnen Bouwmaterialen uit Maasbree uitgeroepen tot winnaar van de 9e Ondernemersprijs Peel en Maas 2018. De prijs werd uitgereikt door Wilma Delissen – van Tongerlo, burgemeester van de gemeente Peel en Maas. De Rabobank Publieksprijs is dit jaar gewonnen door People’s Farm uit Maasbee.

 

De volgende vijf bedrijven uit de gemeente Peel en Maas waren door de jury genomineerd en werden dit jaar in de schijnwerpers geplaatst:

BPG Wijnen Bouwmaterialen uit Maasbree

Heldense Kantoor Installaties uit Panningen

Meeuwis schoenen – mode - sport B.V. uit Meijel

Litjens Metaalbewerking BV uit Panningen

People’s Farm uit Maasbree

Op bijgevoegde foto (Dick Holthuis) staan de genomineerde bedrijven in de voormalige Raadzaal van het Gemeentehuis Maasbree (momenteel Bruiz)

 

v.l.n.r.

Wiet en Rob Wijnen (vader en zoon, directie BPG Wijnen Bouwmaterialen Maasbree),

Marcel & Yvonne Jacobs (eigenaar People’s Farm Maasbree),

Lilian Litjens-Janssen (directie) en Koos Gijsen (bedrijfsleider) Litjens Metaalbewerking BV Panningen,

Joyce Peeters-Bouten (directeur Heldense Kantoor Installaties Panningen)

Bonny Spetgens (bedrijfsleider Meeuwis schoenen – mode - sport B.V. Meijel)

De jury 

Een deskundige jury van onafhankelijke personen bepaalt welke van de voorgedragen bedrijven worden genomineerd. De jury kiest in een latere fase ook de winnaar van de Ondernemersprijs. De kandidaat-bedrijven worden door de jury beoordeeld op basis van ondernemerschap in algemene zin. Daarnaast zal er worden beoordeeld op het thema.

De ondernemersprijs Peel en Maas is wellicht een goede gelegenheid om uw mooie onderneming extra bekendheid te geven en op een positieve manier in de spotlights te zetten!

Dit zijn de juryleden van dit jaar (v.l.n.r. op de foto van Dick Holthuis):

  • Jeroen Daniëls, directeur Daniels Traprenovatie
  • Rudie Peeters, directeur Hoera Kindercentra
  • Mirjan Bottinga, directeur Kuypers Kessel Beheer B.V.
  • Jan Velmans, directeur/eigenaar van Velmans Industries Holding BV, houdstermaatschappij van 2 bedrijven: Addit BV in Venlo en Addit Sp. z.o.o. in Wegrow, Polen
  • Mustafa Amhaouch, 2e Kamerlid voor het CDA

De opbrengst ging naar Stichting Leergeld Peel en Maas 

De opbrengst van de avond, die voor de negende maal door de Kiwanis Club Peel en Maas werd georganiseerd, ging dit keer naar het Stichting Leergeld Peel en Maas. Het doel van deze stichting is om alle kinderen te helpen die om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan activiteiten die te maken hebben met school, sport, cultuur of vrije tijd. Ook kan de stichting hulp bieden bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets of een computer.

Reglement 

De organisatie (Kiwanis Club Peel en Maas) stelt zich ten doel om een keer per jaar de uitverkiezing van “de Ondernemersprijs” van de gemeente Peel en Maas te organiseren. Hiermee wordt beoogd om aandacht te schenken aan het ondernemen in de breedste zin van het woord, en ondernemers een podium te bieden om zich op positieve wijze te presenteren. Lees hier het reglement

Wil je jouw bedrijf kandidaat stellen of een bedrijf nomineren?