Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

NLW groepstelt zich voor 

De afgelopen weken hebben de genomineerde bedrijven zich om de beurt aan u voorgesteld. Als laatste sluit NLW groep uit Panningen deze presentatieronde af.

Wat was jullie eerste reactie op de nominatie voor de Ondernemersprijs Peel en Maas 

Peter Fleuren: ”Onze eerste reactie was ''Wauw! Wat een eer dat wij dit jaar bij de genomineerden behoren!'' Daarnaast zijn we natuurlijk ook heel erg blij met het thema van dit jaar: 'ondernemen met mensen'. Dit thema is ons als NLW Groep namelijk op het lijf geschreven. Onze opgave is om mensen met een arbeidsbeperking volwaardig mee te laten doen in het economisch maatschappelijk verkeer. Door het werk aan te passen aan de competenties van mensen, krijgen ook mensen met een arbeidsbeperking een volwaardige arbeidsplek en loon. Dat geeft hun inkomenszekerheid, dagelijkse structuur en een sociale omgeving met collega's. De NLW Groep is een belangrijke werkgever die onderneemt met de inzet van deze kwetsbare groep.”

Wat betekent deze nominatie voor jullie bedrijf 

“Ten eerste is de nominatie voor de Ondernemersprijs Peel en Maas een opsteker voor alle 1.200 medewerkers van NLW omdat het een waardering is voor hun werk in de plaatselijke samenleving. Maar deze nominatie betekent niet alleen heel veel voor onze medewerkers, maar ook voor alle mensen met een beperking die ook in de toekomst willen meedoen in de samenleving met het hebben van werk. Per 1 januari 2015 is de sociale werkvoorziening beëindigd. De bestaande medewerkers van NLW blijven in die oude regeling zitten, maar de

nieuwe mensen die zich melden vallen onder de participatiewet. De NLW Groep heeft zich daarom ontwikkeld van de oude sociale werkvoorziening naar een nieuw maatschappelijk werkbedrijf. In nauwe samenwerking met het plaatselijk bedrijfsleven geven we graag invulling aan de maatschappelijke opgave om deze kwetsbare groep ook in de toekomst zekerheid te kunnen geven van inkomen en werk.”

Hoe schatten jullie de kansen in op het veroveren van de Ondernemersprijs of de Publieksprijs 

“Het is heel moeilijk om daar iets over te kunnen zeggen, we vinden het namelijk al een hele grote eer om te zijn genomineerd! Zeker met het thema van dit jaar. De genomineerde bedrijven zijn totaal verschillende bedrijven met ieder hun eigen kwaliteiten. NLW onderneemt met mensen door ze een rol te geven in de plaatselijke economie. Daarnaast levert NLW de handen en de kennis om dit te doen. Het zorgen voor inkomen en dagelijkse structuur levert een heel groot maatschappelijk rendement. Maar andere genomineerde bedrijven ondernemen ook met mensen door bijvoorbeeld voor hen te zorgen. En ook dat is heel belangrijk! Wachten in spanning af tot 21 oktober!”