Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Hoera Kindercentra stelt zich voor 

De genomineerde bedrijven zullen de komende weken om de beurt aan u voorstellen. De aftrap is voor Hoera Kindercentra Panningen. We stelden Rudie Peeters enkele vragen.

Wat was jullie eerste reactie op de nominatie voor de Ondernemersprijs Peel en Maas? 

Rudie Peeters: “De eerste reactie die we hadden toen we hoorden dat we genomineerd waren was vooral “wat gaaf!”. Door alle bezuinigingen binnen de kinderopvang stond onze branche de afgelopen jaren vaak negatief in het nieuws. Dit is uiteraard begrijpelijk omdat veel ondernemers binnen de kinderopvang het heel zwaar hebben. Ook bij Hoera moeten we alle ‘zeilen’ bijzetten om te voorkomen dat we in zwaar weer komen, maar tot op heden is dat nog elk jaar prima gelukt! Vanaf 2010 zijn we een heel gerichte koers gaan varen en werken we intensief samen met welzijn en onderwijs en maken gebruik van ons lokale netwerk waardoor we er weer elk jaar in slagen een prima resultaat neer te zetten. Inhoudelijk en kwalitatief zijn we enorm gegroeid en financieel zijn we gezond. Dit is uiteraard te danken aan de bijna 200 medewerkers die dagelijks voor ons bedrijf in de weer zijn.”

Wat betekent deze nominatie voor jullie bedrijf 

“Deze nominatie betekent vooral erkenning. Vaak wordt een kinderdagverblijf niet echt gezien als een onderneming, maar dat is het natuurlijk wel! Met bijna 200 medewerkers op de loonlijst, ruim 6 miljoen omzet en meer dan 20 locaties verdeeld over 4 gemeentes mag je

ons echt wel een serieus bedrijf noemen. We zijn als stichting natuurlijk een maatschappelijke organisatie die een bijdrage levert aan de leefbaarheid van onze kernen, maar verliezen hierdoor niet de bedrijfsvoering uit het oog. Door financieel gezond te blijven

kunnen we de continuïteit van onze dienstverlening blijven waarborgen.”

Hoe schatten jullie de kansen in op het veroveren van de Ondernemersprijs of de Publieksprijs 

“Hier denken we absoluut niet over na! De nominatie is al genoeg erkenning, maar natuurlijk hopen we wel dat het publiek of de jury voor ons gaat kiezen. Uiteraard is het ook een gun factor en met meer dan 2500 kinderen achter ons moet dat zeker goedkomen!”