Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Genomineerde People’s Farm. Pionieren in de voedselketen 

Boeren worden tegenwoordig vaak gedwongen tot steeds verdere schaalvergroting tegen een alsmaar kleinere opbrengst. Marcel en Yvonne Jacobs uit Maasbree besloten drie jaar geleden om niet meer mee te doen aan deze ‘afvalrace’ en een andere weg in te slaan. Ze telen nu biologische groenten, die wekelijks in verskratjes gaan en lokaal verkocht worden.

“We teelden eerst alleen prei, maar voelden ons er niet prettig bij dat we steeds groter moesten worden,” vertelt Yvonne. “Al langer hadden we het idee dat het anders moest en dat zijn we op een gegeven moment gewoon gaan doen.” Met People’s Farm telen ze nu op biologische wijze een grote variatie aan groenten. Marcel: “Een duurzame productiewijze en

het versterken van lokale verbindingen is veel belangrijker dan schaalvergroting. Met ons concept zorgen we voor een directe band tussen boer en consument, waardoor je als boer weer zelf je verhaal kunt vertellen en goede producten kunt verkopen, zonder de omweg van de supermarkt. Bovendien ontstaat door de gevarieerde teelt een veel rijker bodemleven, wat ten goede komt aan de kwaliteit van de groenten. Voor ons is het werk nu ook leuker, we hoeven niet meer op enorme schaal te produceren en kunnen weer achter ons product staan.”

 

Bronvermelding: HALLO Peel en Maas