Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Genomineerde Litjens Metaalbewerking 

Een goede portie lef is wat een ondernemer volgens Huub Litjens van Litjens Metaalbewerking nodig heeft. De Panningnaar begon veertien jaar geleden tijdens de crisis op 40-jarige leeftijd voor zichzelf. Nu maakt zijn bedrijf kans op de Ondernemersprijs Peel en Maas 2018, die 31 oktober wordt uitgereikt.

Huub Litjens en bedrijfsleider Koos Gijsen

Snelheid en techniek zijn twee passies van Huub. Die komen niet alleen samen in zijn werk, maar ook in zijn grootste hobby: autospeedway. Sinds zijn 18e reed Huub autoraces op hoog niveau, tot hij in 2012 bij een ernstig ongeluk zijn rug brak. “Toen moest ik noodgedwongen stoppen. Maar ik ben nog steeds erg betrokken bij de autosport en sleutel zelf nog regelmatig aan raceauto’s.”

 

De portie lef en gas geven die in de autosport nodig is, heeft Huub ook als ondernemer. “Ik was 40 toen ik voor mezelf begon”, vertelt hij. “Mijn ouders waren ondernemers en dus zag ik hoe zwaar het soms kon zijn om een eigen bedrijf te hebben. Ik besloot toch de sprong te wagen. Je maakt ups en downs mee, als ondernemer en privé. Het is de kunst om door te blijven gaan en gas te geven, want het hoort er allemaal bij. ”En dat is ook wat hij zijn 20-jarige dochter Demi mee wil geven. “Sinds juli heeft ze haar eigen kapsalon. Ook zij heeft deze kans gepakt toen die zich voordeed. Daar is lef voor nodig.”

 

Bronvermelding: HALLO Peel en Maas