Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Genomineerde Club Ultra uit Helden 

Remco Heussen en Jip Haanen hebben beide een passie voor muziek en events. Ze organiseerden in het verleden al vaker evenementen in de regio. Met die ervaring op zak openden ze 11 januari dit jaar de deuren van Club Ultra in Helden.

Jip Haanen en Remco Heussen van Club Ultra (foto aangeboden door de Rabobank, gemaakt door Dick Holthuis)

“Zelf gingen we elke week op stap. We zagen dat er in de regio behoefte was aan iets nieuws, een club”, vertellen de twee. “We hebben allebei altijd de droom gehad om een eigen onderneming op te starten. In Helden stond een prachtig pand leeg. Zonde, vonden wij. Tegelijkertijd een grote kans voor ons.”

 

Zowel Jip als Remco heeft vaker evenementen georganiseerd. “Er zijn veel overeenkomsten tussen het organiseren van events en het ondernemen bij Club Ultra. We zijn als het ware van één evenement per jaar naar één evenement per week gegaan.”

 

Het bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn om alles op tijd te regelen. Dat had met name te maken met hun leeftijd. “De combinatie jonge ondernemers en grote plannen bleek voor veel partijen lastig. We werden niet door iedereen altijd even serieus genomen. Dat heeft ons echter wel geïnspireerd om nog harder te werken.”

 

De grootste uitdaging was het rond krijgen van de financiën. “Er was een behoorlijke investering nodig om het bedrijf startklaar te maken voor de opening. Maar dat is uiteindelijk gelukt. We hebben een uitgaansgelegenheid gecreëerd voor onder andere jongeren uit onze eigen regio en in de omliggende gemeenten.”

 

Bronvermelding: HALLO Peel en Maas