Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Genomineerde BPG Wijnen. Van Cementepietje naar complete partner 

De opa van Wiet Wijnen begon in 1929 met vervaardigen van betonproducten en de handel in cement. “Hij werd Cementepietje genoemd, een naam die nog altijd tot in de wijde omgeving bekend is”, vertelt Wiet. Die werd, met vrouw Carin in 1995, de derde generatie aan het roer van Wijnen. Afgelopen zomer werd een volgende schakel toegevoegd. Rob, de zoon van Wiet en Carin, werd de nieuwe eigenaar.

Wiet en Rob Wijnen

Hoewel het altijd gerund is door dezelfde familie, is er door de jaren heen flink wat veranderd bij BPG Wijnen. “Mijn overgrootvader maakte putringen en tegels en ging zich later richten op de verkoop van cement en zand. Inmiddels hebben we ons volledig op

de handel gericht.” En dan niet alleen cement en zand, maar van funderingswapening tot dakpannen en van metseltroffels tot accuboormachines. “Het grote aanbod van materialen en gereedschappen zorgt voor het onestop-shopping concept.” “We richten ons, naast de afbouwer, vooral op zzp’ers”, vertelt Rob. “Die houden van het persoonlijke contact en advies dat we kunnen geven.” Voor de toekomst richt BPG Wijnen zich op het leveren van complete prefab huizen. “Dat betekent een korte bouwtijd, hoge kwaliteit en een gunstige prijs.”

 

Bronvermelding: HALLO Peel en Maas