Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

De Zoes, Preuve, Prooste en Praote stelt zich voor 

As vierde stelt genomineerde De Zoes, Preuve, Prooste en Praote uit Helden-Dorp zich voor.

Wat was jullie eerste reactie op de nominatie voor de Ondernemersprijs 2017? 

“De nominatie voor de ondernemersprijs is een kroon op het harde werken van de afgelopen 2 jaar,” gaat horeca-ondernemer Frank van Meegen van start. “Wat begon als droom in 2015, hebben we in 2016 met gigantisch veel enthousiasme en betrokken collega’s weten te realiseren. En als dan blijkt dat na de opening, die droom waarheid wordt en we de juiste stappen hebben gezet, is het meer dan fantastisch om te ervaren dat we onze gasten voor de volle 100% in de watten leggen met ons unieke concept. Een waardering vanuit de ondernemersprijs voelt dan ook écht als de kers op de taart.”

Wat betekent deze nominatie voor jullie? 

Frank bekent dat deze nominatie voor de hele familie Van Soest onbeschrijfelijk veel betekent. “Als rasechte horecafamilie stond oprichter Giel van Soest in 1937 aan de wieg van het prille familiebedrijf. In de 80 jaar geschiedenis van De Zoes is er heel veel gebeurd en hebben twee generaties De Zoes gemaakt tot een begrip in heel Helden en omstreken. Als derde generatie hebben we, kijkend naar de huidige maatschappij, het roer flink omgegooid en ingespeeld op de wereld van nu. Maar de passie, bevlogenheid en het horecahart blijft vanuit de hele familie altijd aan de Molenstraat kloppen.”

“In de horeca hebben we het altijd over gasten in plaats van klanten" 

Het thema van de Ondernemersprijs ‘De klant centraal, kansen en uitdagingen’, zit De Zoes Preuve, Prooste en Praote als gegoten. “In de horeca hebben we het altijd over gasten in plaats van klanten. En die gast staat bij ons centraal in alles wat we doen. We bieden dan ook een unieke beleving in een gastvrije setting. Met het heerlijke eten en grote assortiment speciaalbieren ontbreekt het de gast aan niets. De grootste uitdaging en kans zat in de metamorfose van een bruin café naar uitgebreid horeca-etablissement. In diverse vakbladen zijn we voor deze aanpak en uitvoering als voorbeeld genoemd én geroemd. En daar zijn we met z’n allen enorm trots op.”