Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Bouwen aan toekomstperspectief begint met nieuwe ontmoetingen 

Roel Verhaegh | Accountmanager Bedrijven | Rabobank Peel, Maas en Leudal

“Bouwen aan toekomstperspectief. Een mooi thema voor Ondernemersprijs Peel en Maas 2018. Temeer omdat ik zelf bezig ben met de bouw van een huis, een deel van mijn toekomstperspectief. En met die bouw loop ik tegen grote thema’s aan. Energiebesparing, duurzaamheid, afvalbeperking, efficiency, nieuwe technologische mogelijkheden en veel zelf online regelen. Thema’s die net zo goed invloed hebben op jouw onderneming. Dat is niet nieuw. Het tempo waarin dit soort thema’s echter leiden tot verandering neemt echter alsmaar toe en dat betekent dat je voorbereid moet zijn op de toekomst. “Dat ben ik wel,” hoor ik je denken.

 

En toch zien we dat 36% van de ondernemers aangeeft in de waan van de dag te weinig tijd te hebben om na te denken over groei en innovatie. Is dat erg? Het is in ieder geval een risico. Ook nu het allemaal lekker loopt in een groeiende economie. Want juist nú is de verwachting dat er innovaties op de markt komen die van de ene op de andere dag een hele branche kunnen ontwrichten. Airbnb deed het in de hotelbranche, Uber in de taxibranche. Beiden voorbeelden van doorbraakinnovaties gebaseerd op de combinatie van hoogwaardige technologie relevante maatschappelijke ontwikkelingen (deeleconomie).

 

Ontwikkelingen combineren. Dáár ligt de sleutel voor de groei van morgen. Ondernemers helpen groeien gaat dan ook veel verder dan financieren. Want als het gaat om groei en innovatie, luisteren ondernemers eerder naar andere ondernemers dan naar een bank. Daarom bieden we ondernemers als sponsor van de Ondernemersprijs het podium en stimuleren we dat ondernemers elkaar hier inspireren en ontmoeten deze avonden. En ook online biedt Rabobank ondernemers het podium en laat ze ondernemers elkaar inspireren. Bekijk bijvoorbeeld de online ondernemersserie 'Blik op de toekomst' op www.rabobank.nl/groei waarin je ziet hoe andere ondernemers omgaan met hun

groeiambities en innovatie-uitdagingen. Maar uiteindelijk gaat er niets boven een inspirerend gesprek met een collega ondernemer. Ik roep dan ook alle ondernemers op om een kaart te kopen voor de Ondernemersprijs in Peel en Maas en zo te bouwen aan toekomstperspectief door je netwerk uit te breiden.”

 

Roel Verhaegh

Accountmanager Bedrijven, Rabobank Peel, Maas en Leudal