Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

BLOG Bedrijfsoverdracht – Medewerkers aan het roer 

Jeanne Houben, manager Bedrijven Rabobank Peel, Maas en Leudal

De Ondernemersprijs Peel en Maas 2016 heeft met ‘Familiebedrijven, the next generation’ een heel mooi thema te pakken. Maar die ‘next generation’ hoeven niet persé familieleden te zijn. Want wat als je geen kinderen hebt om het bedrijf over te nemen? Of ze willen het bedrijf niet overnemen? Of ze kunnen het bedrijf niet overnemen? Stuk voor stuk reële scenario’s.

 

Dan is er geen man overboord. Want mogelijk is er wel een medewerker geïnteresseerd in overname. Essentieel is daarbij wel dat je het onderscheid weet te maken tussen ‘de beste medewerker’ en ‘de beste opvolger’. Want een goede medewerker is niet automatisch een goede ondernemer. Maar heb je een medewerker, of meerdere medewerkers, die geïnteresseerd zijn? Dan is dat zeker een interessante optie.

 

Een medewerker heeft namelijk als voordeel dat deze het bedrijf, de markt en de klanten goed kent en dat er waarschijnlijk geen grote wijzigingen doorgevoerd hoeven te worden. Tevens heb je de kans om het bedrijf geleidelijk over te dragen. In dat proces kan de medewerker ook aantonen dat hij zijn nieuwe rol beheerst én hij heeft de tijd om de financiering van de overname goed te regelen.

 

Net als bij bedrijfsoverdracht binnen de familie is zorgvuldigheid gevraagd. Je wilt immers niet het risico lopen dat de verstandhouding met een van je best gewaardeerde medewerkers verstoord wordt. Het helpt hierbij om de geïnteresseerde medewerker een doordacht aanbod te doen waarin ook jouw positie helder is. Wil je mee blijven werken of helemaal stoppen? Wil je in een keer overdragen of geleidelijk, bijvoorbeeld eerst gezamenlijk in een VOF? Zijn er fiscale faciliteiten die benut kunnen worden? Want net als kinderen kunnen medewerkers onder voorwaarden de onderneming fiscaal geruisloos overnemen. En welk deel van de koopsom wil je als lening verstrekken? Stuk voor stuk vragen waarover je nagedacht dient te hebben als je de medewerker een voorstel doet.

 

Gun die medewerker daarbij ook een optimale onderhandelingspositie, dat maakt het proces alleen maar sterker. Zorg dat hij of zij zich goed laat begeleiden door een onafhankelijke adviseur en een fiscalist. Dan voorkom je mogelijk ook een verstoring van de relatie.

 

Er zijn dus volop mogelijkheden voor het overdragen van je bedrijf aan een van je medewerkers. Nieuwsgierig naar wat Rabobank hierbij voor je kan betekenen? Informeer naar de mogelijkheden. We zijn je graag van dienst!

 

Met kennis van zaken en gevoel voor mensen.