Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Bakkerij Teun stelt zich voor 

De genomineerde bedrijven zullen zich de komende weken om de beurt aan u voorstellen.

De spits wordt afgebeten door Bakkerij Teun in Panningen. We stelden Tom en Linda Peeters enkele vragen

Wat was jullie eerste reactie op de nominatie voor de Ondernemersprijs 
2016? 

Tom en Linda Peeters: “Yes, Yes, Yes wat een geweldig bericht: we zijn genomineerd! Het hele team is in zijn nopjes en ontzettend blij. Na een intensieve periode van verbouwen en hard werken is dit wel een hele mooie kers op de taart. Samen gaan we in elk geval genieten van deze speciale ‘nominatie’ periode en er natuurlijk iets moois van maken. Dit maakt de teamspirit en onze familieband nog sterker.”

In hoeverre gaat het gezegde ‘ingegeven met de paplepel’ voor jullie bedrijf op? 

“Het bakkersvak is ons zeker met de paplepel ingegeven. Als kleine dreumesen stonden we al vroeg in de bakkerij. Voordat mam wakker was stonden we al in onze pyjama’s klaar om te helpen. Brood uithalen, een vlaaitje maken en een praatje maken met de jongens. Ook namen we altijd wat lekkers mee naar school. Als puber kwam het echte werk, broodjes inpakken, versieren van taarten en dozen vouwen en de bakkerij poetsen, we deden het allemaal. Vaak moesten vrienden en vriendinnen gewoon meehelpen en daarna konden we pas op stap. Natuurlijk hadden we er soms geen zin in, maar vaak krijgen we nu nog van vrienden terug dat ze het altijd geweldig hebben gevonden.”

Wat betekent deze nominatie voor jullie? 

“Voor ons is het zowel het afsluiten van een periode als een nieuw begin. Het begon natuurlijk allemaal met pap en mam. Ze hebben de zaak letterlijk vanaf de grond af aan opgebouwd met hun eigen handen en hun ideeën. Ze kozen voor het eigen ondernemerschap met hart en ziel. Ze verbouwden een oude champignonkwekerij tot het bakkersbedrijf wat het nu is. Daar zijn we ze als gezin enorm dankbaar voor. Het was hard werken, maar wel helemaal hun eigen ding. Zoals veel mensen weten is ons mam veel te vroeg gestorven. Na altijd voor iedereen te hebben klaar gestaan. Met name voor ons, de kinderen. Dat was ontzettend hard en moeilijk voor iedereen. Maar we zijn nooit bij de pakken neer blijven zitten. De bakkerij was voor ons allemaal, ook in die tijd, een veilige haven. Pap heeft ondertussen samen met Margriet een nieuwe weg gevonden. Ze genieten nu samen van alles wat het leven te bieden heeft. Hij is nog steeds erg betrokken bij de zaak maar staat niet meer elke dag in alle vroegte in de bakkerij. Dat maakt dat er voor ons een nieuwe periode aanbreekt. De recente verbouwing staat daar symbool voor. Wij, Tom, Linda en het huidige team zijn de nieuwe generatie. Een generatie die de oude waarden en normen koestert maar die vooral ook willen ondernemen in de toekomst. Dus is er ruimte voor nieuwe frisse ideeën en producten passend bij de huidige tijdsgeest. Dit doen we zoals altijd met heel veel liefde voor het prachtige ambachtelijke bakkersvak!”