Ondernemersprijs Peel en Maas wordt georganiseerd door Kiwanis Peel en Maas

Allerhande stelt zich voor 

De komende weken stellen de deelnemers zich aan u voor. Deze week is het de beurt aan Lilian Teeuwen van Allerhande uit Panningen.

Wat was jullie eerste reactie op de nominatie voor de Ondernemersprijs Peel en Maas 

Lilian Teeuwen: “We waren erg verrast toen we hoorde dat we in de race zitten om ondernemer van Peel en Maas te worden. Voor ons een goede mogelijkheid om ons bedrijf ook eens van de andere kant te belichten. Kringloop heeft bij velen een heel ander beeld dan wat wij nastreven.”

Wat betekent deze nominatie voor jullie bedrijf 

“Deze nominatie betekent heel veel voor ons bedrijf. Wat velen niet weten is dat Allerhande

een reïntegratiebedrijf is wat heel praktisch mensen begeleidt naar een betaalde baan. Onze

kringloopwinkel is een middel om mensen door te laten stromen naar betaald werk. Ook onze omzetten zetten we om in banen voor degene die niet zo maar elders aan werk kunnen

komen.In Peel en Maas zijn we alleen bekend door Kringloop, ook hier hebben we een succesvolle formule in neergezet. In de regio bieden we goedkoop meubels aan die weer een tweede of volgend leven krijgen. Zo stimuleren we duurzaamheid. Verder participeren we in een werkgroep van ‘afvalloze’ regio. Kortom deze nominatie betekent heel veel voor ons en we zien het als slagroom op het toetje voor de inzet en service wat we voor de gemeenschap bieden. Door de nominatie ga je weer eens heel anders kijken naar je bedrijf, ook dat je gespiegeld wordt in je werkwijze, activiteiten en resultaten. Wat voor ons al snel heel gewoon is, blijkt toch heel bijzonder te zijn,” legt ze uit.

Hoe schatten jullie de kansen in op het veroveren van de Ondernemersprijs of de Publieksprijs 

“De nominatie is op zich voor ons al een prijs. Alle andere genomineerden bekleden een belangrijke functie binnen Peel en Maas. Ondanks dat er een thema aan de ondernemersprijs zit, verschillen we erg qua opzet, organisatie, omvang en dergelijk. Maar dit brengt ook de mogelijkheid om onze eigen identiteit te tonen. Ik denk dat het voor ons allen een grote uitdaging is om ons op 21 oktober te presenteren en Peel en Maas te laten zien wat er allemaal geboden wordt in deze ‘ondernemende’ gemeente. Voor Allerhande staat de prijs niet op de 1e plaats: we willen graag burgers en bedrijven onze visie en missie tonen. De jury en publiek zullen uiteindelijk hier de laatste stem in hebben.”